Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Lexus LC gaat Bespoke

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-11-2021

De Lexus LC en LC Convertible krijgen een modeljaarupdate die de rijdynamiek moet verbeteren. Ook nieuw voor 2022: het Bespoke Build-programma.

De modeljaarupdate van 2022 bezorgt de Lexus LC een verbeterde rijdynamiek. Dat is althans de bedoeling van de aanpassingen aan zowel de voor- als de achterophanging. Ook de software van het Lexus Dynamic Handling-systeem werd herbekeken, modificaties die het stuurgevoel en de wegligging willen aanscherpen.

Je herkent de 2022 Lexus LC aan zijn achterspoiler, een vast exemplaar dat vervaardigd is uit expoxyhars en cfrp (met koolstofvezel versterkt kunststof). Voor de ontwikkeling van die vleugel zou Lexus samengewerkt hebben met de in sommige middens bekende luchtracepiloot Yoshihide Muroya. Het interieur krijgt nieuwe stoelen.

2022 Lexus LC

Atmosferisch of hybride

Aan de motoren van de Lexus LC raakt deze modeljaarupdate niet. Je kiest tussen de LC500 en zijn atmosferische V8 of de LC500H en zijn hybride V6. De 5 liter-V8 is goed voor 477 pk, de hybride 3,5 liter-V6 heeft een systeemvermogen van 359 pk. De Lexus LC Convertible is enkel te bestellen met die V8. Lexus voegt wel een zogeheten Shift-locksysteem toe dat verhindert dat je de transmissie onbedoeld in zijn D of R zet.

2022 Lexus LC

Bespoke Build

De Lexus LC wordt het voorwerp van het programma Bespoke Build, waarmee je de Japanse sportwagen naar wens kan personaliseren. Naast speciale velgen (gesmede exemplaren) of een uit koolstofvezel vervaardigde dakconstructie (voor de LC Coupé) biedt de Bespoke Build-catalogus ook extra laktinten, hoogwaardige interieurmaterialen en aerodynamische koetswerkaddenda.

2022 Lexus LC

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten