Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Opel Astra Electric: geen -e meer aan het eind

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-12-2022

Met de nieuwe elektrische Astra herziet Opel zijn nomenclatuur en vervangt het de "-e" door "Electric" in de naam. Dit detail komt ook naar de rest van het elektrische assortiment van het merk met de Blitz.

Tot nu toe onderscheidde Opel de elektrische versies van zijn modellen door een "-e" toe te voegen na de modelnaam: Opel Corsa-e, Opel Mokka-e, Opel Zafira-e Life. Met de lancering van de Opel Astra Electric verandert de Duitse autofabrikant zijn aanpak en laat men geen twijfel bestaan over het type aandrijving dat het model aandrijft. Elektrische Opels heten voortaan Electric. Logisch, toch?

2022 Opel Astra ELectric

En de Opel Corsa en Mokka?

Als de Opel Astra Electric het eerste model is dat de naam Electric krijgt, zou de nieuwe nomenclatuur ook moeten gelden voor andere elektrische modellen. Voor de Opel Corsa zal de verandering van Corsa-e naar Corsa Electric plaatsvinden tijdens de facelift, gepland voor 2023. De kleine polyvalente auto van Opel zal naar verwachting de fameuze Opel Vizor aan de voorkant krijgen, die past bij het nieuwe familiegezicht van het merk.

De Opel Mokka-e zal echter niet wachten op een facelift - hij kwam een jaar na de Corsa uit - maar op de update van zijn aandrijflijn om de nieuwe naam aan te nemen. Net als de Peugeot e-208 en e-2008 krijgen de elektrische Opel Corsa en Mokka naar verwachting een nieuwe 156 pk sterke elektromotor in plaats van de huidige 136.

Vermoedelijk geldt hetzelfde voor de Zafira-e Life, die logischerwijs de Opel Zafira Electric Life zal worden, met een paar pk meer en een verbeterde snellaadcapaciteit.

Geen verwarring meer met Peugeot

Deze naamsverandering voor de elektrische modellen van Opel zal het vooral gemakkelijker maken om ze te onderscheiden van hun Peugeot-tegenhangers. Het is soms moeilijk te weten waar de 'e' moet komen: voor of achter, en bij welk merk? Bovendien moest de "elektrische" noemer verschillen tussen de twee Stellantis-merken.

Uit de presentatiefoto's blijkt echter dat de nieuwe elektrische Astra Astra Electric heet, maar alleen een 'e'-badge heeft onderaan de achterklep...

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten