Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Toyota Yaris nu ook als krachtigere Hybrid 130

Geschreven door Klaas Janssens op 30-05-2023

Binnenkort telt het Toyota-gamma twee hybride Yaris-modellen, want het bestaande aanbod wordt uitgebreid met de krachtigere Yaris Hybrid 130.

Momenteel wordt de Toyota Yaris aangeboden met een hybride 1,5 liter-krachtbron die goed is voor een piekvermogen van 116 pk en een maximumkoppel van 141 Nm. Maar binnenkort komt daar een krachtigere HEV-variant bovenop, die aan het gamma toegevoegd wordt als de Toyota Yaris Hybrid 130.

Die Toyota Yaris Hybrid 130 gebruikt dezelfde benzinemotor, maar de hybride aandrijflijn krijgt een krachtigere elektromotor die het systeemvermogen op 130 pk en het maximale koppel op 185 Nm brengt. En dat zorgt voor betere prestaties, want het sprintje van 0 naar 100 km/u vraagt nog 9,2 seconden. Dat is 0,5 tellen sneller dan de tot Toyota Yaris Hybrid 115 herdoopte basishybride. 

2024 Toyota Yaris Hybrid 130

Digitale tellerpartij

Het gaat niet om een echte facelift van de Toyota Yaris, eerder om een voor 2024 geplande modeljaarupdate. En die introduceert tevens een nieuw instrumentarium, met een digitale tellerpartij van 7 of 12,3 inch (afhankelijk van de gekozen uitvoering). Ook het infotainment wordt vernieuwd (met over-the-airupdates en MyT-applicatie voor de smartphone) en krijgt een display van 9 of 10,5 inch (opnieuw afhankelijk van de gekozen uitvoering).

De modeljaarupdate zegent de Toyota Yaris ook met nieuwe veiligheidssystemen, want de Japanse stadswagen draagt een nieuwe camera op de neus die de mogelijkheden van zowel het Pre-Collision System als van de Intersection Collision Avoidance Support gevoelig verbetert.

2024 Toyota Yaris Hybrid 130

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten