Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: 0 tot 5 sterren bij jongste testreeks

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-12-2017

EuroNCAP heeft de resultaten gepubliceerd van zijn crashtests met 15 modellen. Er zijn er met 5 sterren, ook een paar met 3, en de Fiat Punto kreeg er 0. De beste van het stel, op punten, is de Jaguar F-Pace.

EuroNCAP is vernietigend over de Fiat Punto. De veelzijdige stadsauto kreeg geen enkele ster bij de jongste testreeks van de onafhankelijke instantie. Dat gebeurde nog nooit eerder in de geschiedenis van EuroNCAP. Die catastrofe is het gevolg van het puntensysteem. Om een ster te kunnen krijgen, moet je in elk van de 4 onderdelen een minimum aantal punten weten te verwerven. De Punto had 2 sterren kunnen halen voor zijn bescherming van volwassenen en kinderen aan boord en voor zijn voetgangervriendelijkheid. Helaas heeft hij niets te bieden qua rijhulpsystemen en waarschuwingen. Daardoor krijgt hij dus 0 over de hele lijn. Het verdict is onverbiddelijk: nul sterren.

3 sterren voor Dacia Duster

Heel wat modellen krijgen slechts 3 sterren, telkens door hun gebrek aan standaard rijhulpsystemen: de Alfa Romeo Giulietta, Dacia Duster, DS 3, Ford C-Max en Grand C-Max, Kia Stonic, MG ZS (bij ons niet verkrijgbaar), Opel Karl en de Toyota Aygo. Met een optioneel veiligheidspack weet de Aygo nog één ster extra te rapen om uit te komen op 4, terwijl de Kia Stonic het dan zelfs tot 5 sterren schopt. 5 modellen behalen de hoogste score zonder opties: de BMW 6-Reeks GT, de Hyundai Kona, de Jaguar F-Pace (de beste op het vlak van punten), de Kia Stinger en de Toyota Yaris.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten