Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: alleen maar winnaars

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-11-2017

EuroNCAP heeft 8 auto’s bewust in de prak gereden. Ze kregen allemaal 5 sterren. De Volvo XC60 haalde de hoogste score, met een opmerkelijke 98 procent.

De auto-industrie lijkt zich goed te hebben aangepast aan het nieuwe puntensysteem van de EuroNCAP. Bij zijn jongste reeks botsproeven kende de organisatie 5 sterren toe aan alle geteste modellen. De auto’s in kwestie zijn de Citroën C3 Aircross, de Mitsubishi Eclipse Cross, de Opel Crossland X, de Seat Arona, de Skoda Karoq, de Volkswagen Polo en T-Roc en de Volvo XC60. Wanneer we de scores in detail bekijken, zijn de winnaars per categorie:

  • Volvo XC60 (98 procent), Mitsubishi Eclipse Cross (97 procent) en VW Polo en T-Roc (96 procent) voor de bescherming van volwassen inzittenden.
  • Volvo XC60 en VW T-Roc (87 procent), VW Polo (85 procent) en Opel Crossland X (84 procent) voor de bescherming van kinderen aan boord.
  • Mitsubishi Eclipse Cross (80 procent), VW T-Roc (79 procent) en Seat Arona (77 procent) voor de bescherming van voetgangers.
  • Volvo XC60 (95 procent), Mitsubishi Eclipse Cross en VW T-Roc (71 procent) en Citroën C3 Aircross en Seat Arona (60 procent) voor rijhulpsystemen en actieve veiligheid.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten