Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: de laatste sterren van 2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-11-2016

EuroNCAP heeft zijn laatste botsproefresultaten voor 2016 gepubliceerd. 6 modellen werden tegen de testmuur gecrasht: Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge, Suzuki Ignis, SsangYong Tivoli en SsangYong XLV.

De onafhankelijke organisatie EuroNCAP heeft de crashtestresultaten voor 6 modellen voorgesteld. De Audi Q2, Hyundai Ioniq en Ford Edge krijgen elk 5 sterren met hun standaarduitrusting. De drie andere geteste modellen krijgen resultaten die variëren naargelang de aan- of afwezigheid van een optioneel veiligheidspack. Zo krijgt de Suzuki Ignis 3 of 5 sterren terwijl de SsangYong Tivoli en XLV 3 of 4 sterren verzamelt naargelang het uitrustingsniveau.

Audi Q2 aan de top

Naast zijn 5 sterren kan de Audi Q2 ook nog eens uitpakken met de beste resultaten van deze testreeks voor de bescherming van zijn inzittenden, of dat nu volwassenen zijn (93 procent) of kinderen (82 procent). De Ford Edge is het best uitgerust met elektronische rijhulpmiddelen (89 procent). De Hyundai Ioniq blijft in de hoge middenmoot. Voor de bescherming van voetgangers domineert de Suzuki Ignis met optioneel veiligheidspack, met zijn score van 77 procent. De drie modellen die dubbel werden getest tonen aan dat optionele veiligheidspacks niet gewoon elektronische hulpsystemen zijn die de factuur verhogen. Ze verminderen niet alleen het risico op een aanrijding, maar beperken ook de verwondingen bij een ongeval.

De volledige testresultaten vindt u op de website van EuroNCAP.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten