Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Luxemburg: masker aan de spiegel, boete op zak

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-09-2020

In Luxemburg zijn de regels met betrekking tot de zichtbaarheid aan het stuur draconisch. Een masker dat aan de achteruitkijkspiegel hangt? Uw portemonnee is een paar euro lichter. Maximale zichtbaarheid rijmt op optimale veiligheid.

Er is een nieuw accessoire in ons leven dat steeds meer gemeengoed is geworden, zowel in onze zakken als in onze auto's: een mondmasker. En om er zeker van te zijn dat ze het niet vergeten mee te nemen als ze uit hun auto stappen, hangen veel chauffeurs het aan hun binnenspiegel. Een schijnbaar eenvoudig gebaar dat voortkomt uit goede bedoelingen, maar dat je in Luxemburg een boete oplevert. Het zou de bestuurder kunnen hinderen en een risico op ongelukken kunnen vormen. Het moet gezegd dat in het Groothertogdom de regels met betrekking tot de zichtbaarheid erg streng en restrictief zijn. Je mag niet zomaar alles in het gezichtsveld hangen. Dat komt omdat, in overeenstemming met artikel 46 van het Luxemburgse verkeersreglement: "Geen enkel voorwerp dat vreemd is aan de normale uitrusting van het voertuig mag het zicht van de bestuurder belemmeren, noch zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevinden". Niet-naleving van deze regel kan derhalve leiden tot een boete van 49 euro.

Ter herinnering: in Luxemburg zijn de plaatsen waar een object op de voorruit of in het gezichtsveld van de bestuurder mag worden geplaatst, strikt gereglementeerd en afgebakend, zoals aangegeven in het onderstaande schema. En dit geldt zowel voor maskers, decoratieve pompons of andere ontgeurende 'geurboompjes', als voor uw losse GPS.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten