Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volkswagen Tiguan

Van bij het begin werd de Volkswagen Tiguan een beetje beschouwd als een baby-Touareg. Zijn facelift brengt hem nog dichter bij zijn grote broer, maar levert ook de nodige nieuwigheden op.

Prijs
NB

Overzicht :

Het meest opvallende aan de vernieuwde Tiguan is uiteraard zijn nieuwe look. De belangrijkste nieuwigheden hebben betrekking op de uitrusting. Zo doen enkele elektronische rijhulpsystemen hier hun intrede, zoals een slaperigheidsdetector, een dynamische verlichting (in combinatie met bixenonkoplampen), een grootlichtassistent (met de gewone halogeenkoplampen) of een spoorassistent.

Vanzelfsprekend gaat de facelift van de Tiguan gepaard met geoptimaliseerde verbruikscijfers. Zo kon het verbruik van de 2.0 TDI 136 en 170 (beide verplicht met 4Motion) nog lichtjes worden verbeterd. De grootste verbruiksdaling zien we echter bij de 2.0 TDI 140 4Motion, waarvan het normgemiddelde nu dankzij de BlueMotion Technology-maatregelen met een halve liter per honderd kilometer daalt, van 6,3 naar 5,8 l/100 km (en dus een daling van de CO2-uitstoot van 167 naar 150 g/km).

De facelift van de Tiguan behoudt de kwaliteiten van de compacte SUV, maar doet hem uiterlijk opnieuw aansluiten bij de nieuwe VW-stijl, terwijl kleine ingrepen hier en daar het model nog homogener maken. Ook de (optionele) uitrusting werd geactualiseerd, al blijven er nog kleine lacunes. 

In dit artikel : Volkswagen, Volkswagen Tiguan

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars