Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Aiways U5 vs Volkswagen ID.4

Geschreven door Olivier Maloteaux op

De jonge Chinese start-up Aiways neemt het hier op tegen Volkswagen, de gevestigde industriële grootmacht die in volle omschakeling is richting elektromobiliteit. Een duel tussen twee toekomstgerichte gezinswagens met uiteenlopende roots, maar een vergelijkbare roeping.

Volkswagen: wie kent het merk niet? Maar de fabrikant van de ‘auto voor het volk’ is begonnen aan een ingrijpende transformatie – met name de omschakeling naar elektromobiliteit – om zich resoluut aan te passen aan de huidige tijdgeest en zijn verplichtingen (die de constructeur overigens zelf in de hand heeft gewerkt met de Dieselgate-affaire). De nieuwe elektrische VW’s met het prefix ‘ID.’ pakken uit met een heel andere look, om hun conformiteit met de nieuwe tijdgeest te onderstrepen.

Aiways, opgericht in 2017, is een ware belichaming van die nieuwe tijdgeest: het bedrijf omschrijft zichzelf als een ‘specialist in individuele mobiliteit’ eerder dan gewoon als een autoconstructeur. Een soort Tesla uit China dus. Aiways is overigens ook een zuivere start-up en behoort bijgevolg niet tot een grote autogroep. Zijn eerste model, de U5 (binnenkort gevolgd door de coupé-SUV U6), wordt in ons land verkocht via de multimerkenspecialist Cardoen, en dus zonder eigen dealernetwerk. Een nieuwe aanpak in de autosector...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker