Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën C4 1.6 e-HDi, Honda Civic 1.6 i-DTEC, Hyundai i30 1.6 CRDi 110, Peugeot 308 1.6 e-HDi 115, Seat Leon 1.6 TDI 105 en Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 : Frontale aanval

Geschreven door Cedric Derese op

De nieuwe Peugeot 308 slaat een compleet nieuwe weg in, waardoor hij meer dan ooit de confrontatie aangaat met zijn collegamiddenklassers. Wij verzamelden er vijf, bestaande uit vaste waarden en outsiders.

Na 306, 307 en 308 volgt bij Peugeot... 308. De Franse constructeur heeft beslist om de modelcode niet langer te veranderen. Voor de rest is echter alles nieuw: Peugeots middenklasser houdt niet langer het midden tussen een berline en een eenvolumer – een statuut dat hij van de 307 had overgenomen – maar wil zich weer concentreren op het emotionele, de rijsensaties en de persoonlijkheid. Grofweg gezegd past hij daarmee de strategie van de 208 toe, maar dan een trapje hoger in het gamma. Met bovendien een stevige uitdaging voor de designers, om het model al niet meteen naar een plekje aan de zijlijn te verwijzen... Het golvende profiel in eenvolumerstijl en het hoge dak van zijn voorganger hebben baan geruimd voor een klassiekere 308, die is getekend in twee duidelijk aparte volumes.

Sommigen zullen misschien vinden dat deze nieuwe Peugeot opvallend sterk lijkt op de vaandeldrager in het C-segment, de Volkswagen Golf, en iets zegt ons dat dat allerminst toeval is. Voor deze confrontatie brengen we de twee in elk geval bij elkaar, in het gezelschap van de Citroën C4, een rivaal uit eigen land. Met de Honda Civic, de Hyundai i30 en de Seat Leon zijn ook drie relatieve outsiders van de partij.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker