Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Fiat 500X 1.6 MJet 115, Mazda CX-3 SkyActiv-D 105, Peugeot 2008 1.6 HDi 115 en Renault Captur 1.5 dCi 110

Om hun plaats op te eisen in de drukke steden van vandaag gaan de stadsauto’s steeds vaker op hun tippen staan en muteren ze tot cross-overs. We confronteerden twee nieuwkomers met de twee bestsellers van het segment.

Het segment van de SUV’s en cross-overs in zakformaat is in volle expansie. Ze rollen van de band bij bijna alle constructeurs. Niemand wil de nieuwe trend missen van de chique, hoog op zijn poten gezette stadsauto, die zachtjes de trottoirs kan oprijden en die je de stad vanuit een andere hoek laat ontdekken. Het recept lijkt in elk geval goed aan te slaan: de groep van de SUV’s en crossovers uit het B-segment groeit constant. In België creëerde automobielfederatie Febiac vorig jaar zelfs een nieuwe categorie om deze modellen in de inschrijvingsstatistieken te kunnen opnemen. Het segment was vorig jaar goed voor 26.158 nieuwe inschrijvingen. En na de eerste zes maanden van dit jaar stond de teller al op 18.344 exemplaren, een groei met 16,5 procent in vergelijking met het eerste semester van 2014. Volgens de cijfers van Febiac vechten de Peugeot 2008 en de Renault Captur om de eerste plaats. Maar ze moeten voortaan rekening houden met een hele resem nieuwe concurrenten, zoals de Fiat 500X of de Mazda CX-3. Eens kijken of die het in zich hebben om de pikorde overhoop te gooien.

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker