Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Mercedes A-Klasse vs 3 compacte middenklassers

Geschreven door Julien Matagne op

De Mercedes A-Klasse steekt een tandje bij en pakt de concurrentie op snelheid. Hij zet de gebreken van zijn voorganger recht en legt de lat een stuk hoger op het vlak van connectiviteit. Eens kijken wat hij waard is tegenover zijn rivalen.

Gewoonlijk introduceert Mercedes de jongste evoluties, nieuwigheden en functies in zijn S-Klasse, maar niet deze keer. Het merk koos de nieuwe A-Klasse uit om zijn spiksplinternieuwe infotainmentsysteem Mercedes-Benz User Experience te lanceren. Wellicht om een jonger publiek te bereiken, dat meer geneigd is te proeven van deze eerste aanzet tot artificiële intelligentie. En op die manier hoopt de constructeur natuurlijk die jongere klanten vroeger aan zich te binden.

De nieuwe A zet ook de tekortkomingen van zijn voorganger recht door zijn comfortpeil op te krikken. Kortom, het ziet ernaar uit dat Mercedes een grote slag wil slaan met deze vierde generatie van het model. Om er ons een idee over te vormen confronteerden we de nieuwkomer met enkele referenties uit het segment: zijn premiumrivaal, de Audi A3 Sportback, en twee modellen van mainstreamconstructeurs die stiekem toch ook naar die premiumklant lonken, de Peugeot 308 en de VW Golf. Ze treden allemaal aan met hun instapdieselmotor, gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak (of een automaat in het geval van de Peugeot), een perfect recept voor een mix van zuinigheid en comfort. Graag hadden we nog de BMW 1-Reeks erbij gehad, maar die was jammer genoeg niet beschikbaar op het moment van deze meerkamp.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars