Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Gedaan met het feestje: Ford Fiesta is uit productie

Geschreven door Yeelen Möller op 07-07-2023

Vrijdag 7 juli 2023 is een triestige dag, want het is officieel de allerlaatste dag dat de Ford Fiesta van de band rolt. De laatste exemplaren worden gebouwd voor de collectie van Ford in Duitsland en het VK, daarna is het over en uit.

Vorig jaar kwam de aankondiging, vandaag is het definitief: de laatste Fiesta's rollen van de band/zijn van de band gerold in Keulen op 7 juli 2023, waarmee een succesverhaal van 47 jaar lang ten einde komt, na meer dan 22 miljoen geproduceerde exemplaren.

De reden is bekend: Ford slaagt er niet in het model winstgevend te maken met de toekomstige Euro 7-norm, en ook een elektrische versie aan een voldoende lage prijs lukt nog niet, in tegenstelling tot de technisch verwante Puma.

Enkel nog SUV's

Op de productielijnen in Keulen wordt er daarmee plaats gemaakt voor de nieuwe, elektrische Explorer en een nog niet onthulde tweede elektrische cross-over. En daarmee is het slechte nieuws nog niet voorbij, want na de Galaxy, S-Max, Mondeo en Fiesta gaat de Ford Focus binnenkort ook op pensioen. Tegen 2025 gaat de C-segmenter uit productie, waardoor je enkel nog SUV's en bestelbreaks vindt in het gamma van Ford, op de Mustang na. 

De laatste twee Fiesta's gaan trouwens niet naar klanten, maar naar de 'heritage fleets' van het merk in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar ze bij de rest van de historische modellen van het merk zullen komen. Wil je nog een nieuwe Ford Fiesta, dan moet je genoegen nemen met een stockmodel... of een rallywagen van M-Sport. Check trouwens de fotogalerij van dit artikel voor een overzichtje van elke generatie Fiesta!

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten