Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Fiat: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Fiat

De tijd dat Fiat ook in België meedeed voor de eerste plaats in de verkoopstatistieken, ligt al een halve eeuwigheid achter ons. Het Italiaanse merk is hier eerder een nichespeler geworden. Binnen de grote Stellantis-familie speelt het die rol echter wel heel goed: de in 2007 gelanceerde en immer populaire 500 mag zonder meer een van de briljantste zetten worden genoemd die een automerk ooit deed. De Fiat-catalogus telt al een poosje ook een elektrische 500 – dat was in 2023 trouwens de bestverkochte EV in Europa. Sinds vorig jaar bestaat daarvan ook een 155 pk sterke en met een sportieve saus overgoten Abarth-afgeleide.

DE ELEKTRISCHE 500 WAS IN 2023 DE BESTVERKOCHTE EV IN EUROPA.

2023 Fiat 600e

600 ook hybride

Fiat verwacht ook veel van de elektrische 600e, een cross-over op hetzelfde platform als de Jeep Avenger. Vooral voor markten waar EV’s echt nog niet aanslaan, wordt het aanbod van die 600 ook uitgebreid met enkele mildhybride varianten. Fiat is daarmee toch weer helemaal terug in het B-segment. De Panda blijft vooral voor het eigen Italië een belangrijk model; in de loop van dit jaar wordt met de op de Citroën ë-C3 gebaseerde elektrische opvolger ook weer een nieuwe weg ingeslagen. Met de Topolino brengt Fiat een eigen variant van de Citroën Ami, een van een leuke retrolook voorziene en elektrische stadsmus.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten