Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Kia: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Kia

Kia wipte in de Belgische verkoopstatistieken over Hyundai en nam zelfs meteen een grote voorsprong – welke analist had dat enkele jaren geleden durven te voorspellen? Beide merken behoren tot dezelfde groep… maar hebben in ons land wel afzonderlijke invoerders en zijn daardoor toch ook rechtstreekse concurrenten van elkaar. De modellen zien er anders uit, onderhuids schuilt wel zowat dezelfde technologie. Ook bij Kia is het aanbod dus bijzonder groot en omvat het ook al verschillende elektrische modellen.

HET IS VOORAL UITKIJKEN NAAR DE PRODUCTIEVERSIE VAN DE COMPACTE EV3.

2024 Kia EV3 Concept

Grote EV-familie

Net voor de jaarwisseling konden we al kennismaken met de grote en opmerkelijk gelijnde EV9, het nieuwe vlaggenschip van het elektrische Kia-gamma. De constructeur liet vorig jaar evengoed al voorbodes zien van de EV4 en EV5, respectievelijk een sportief gelijnde berline en een middelgrote SUV met zowat dezelfde looks als de EV9. Het is echter vooral uitkijken naar de productieversie van de voorlopig evengoed enkel als conceptcar voorgestelde EV3. Als compacte SUV wordt dat een concurrent voor (onder meer) de Peugeot E-2008. Voor de klassiekere Sorento en de Sportage zijn er dit jaar facelifts gepland, die laatste SUV blijft vooralsnog de populairste Kia in ons land.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten