Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Maserati: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 15-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Maserati

Met twee berlines, twee SUV’s en natuurlijk ook nog altijd enkele sportwagens is het Maserati-gamma tegenwoordig best wel uitgebreid. Wat die laatste categorie betreft, zorgden de Italianen in 2023 eindelijk voor een geweldige opvolger van de al bijna vergeten GranTurismo. Maserati keerde ook terug naar de racerij, want het maakte zijn intrede in de Formule E en onthulde een GT2-variant van de supercar MC20.

Nog wat straffer is de 730 pk sterke MCXtrema, een evengoed enkel voor circuitgebruik bedoelde – mogen we het zo omschrijven? – ‘vrijetijdsauto voor hobbyisten’.

2023 Maserati Folgore

Elektrisch

Ook bij Maserati staat 2024 grotendeels in het teken van de elektrificering. Onder de naam Folgore komen er puur elektrische varianten van de Grecale en GranTurismo. In het geval van de sportwagen leveren drie elektromotoren samen 761 pk en 1.350 Nm.

DE FOLGORE ACCELEREERT NOG EEN PAK SNELLER DAN DE GRANTURISMO’S MET V6.

De in een T-vormige tunnel gemonteerde batterij leidt tot een hoog gewicht van zo’n 2,2 ton, maar met een spurt naar 100 km/u in nauwelijks 2,7 seconden accelereert de Folgore toch nog een pak sneller dan de GranTurismo’s met de Nettuno-V6. Maserati belooft ook een cabriovariant van de GranTurismo, en ook die komt er als Folgore. Een precieze lanceringsdatum is er wel nog niet.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten