Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Nieuwe Dacia Duster: Belgische prijzen

Geschreven door Frédéric Kevers op 05-01-2024

De nieuwe Dacia Duster kreeg een volledige make-over, een update die de SUV qua uitstraling en luxe-aanbod een paar sporten hoger op de ladder moet duwen. Zonder er daarbij evenwel zijn redelijke prijzen bij in te schieten.

Onthuld eind november 2023, onderscheidt de nieuwe generatie Dacia Duster zich van zijn voorganger door een volledig nieuw en op het Bigster-concept geïnspireerd ontwerp. Stijlvoller en technologischer, blijft de nieuwe Duster trouw aan het "meer auto voor minder geld" principe dat zo kenmerkend is voor het Roemeense merk.

Kwestie van dat even te concretiseren: naast verschillende infotainmentsystemen pakt de Duster ook uit met een uitgebreid motorenaanbod, dat zowel een LPG-versie als een mild hybride en een zelfopladend hybride omvat. 

Die aandrijvingsopties zitten vervolgens verdeeld over vier afwerkingsniveaus: Essential, Expression, Extreme en Journey. De Eco-G-motor (LPG) moet genoegen nemen met de Essential-, Expression- en Journey-lijnen. Die Duster-versie komt trouwens ook altijd met voorwielaandrijving. De TCe 130 (milde hybride) is op zijn beurt beschikbaar in Expression, Extreme en Journey. Wie dat wil kan hier wel alle wielen aan laten drijven.

En dan is er tot slot nog de Hybrid 140. De zelfopladende hybride waar de 1,6 liter-viercilinder op benzine zich weet bijgestaan door een elektromotor en een starter-generator. Techniek die Dacia is gaan lenen bij de Renault Clio, Arkana en Captur.

De Extreme-afwerking valt op door zijn koperen elementen (spiegels, interieurinzetstukken, enz.) en richt zich op liefhebbers van outdooractiviteiten. Het voegt ook een wasbare bekleding genaamd MicroCloud toe, verstelbare dakrails, enz. Het Journey-niveau wil het meest "premium" zijn en biedt meer elegantie, comfort en technologie. Het omvat onder andere de automatische parkeerrem, het infotainmentsysteem Media Nav Live, de handsfree toegangs- en startsleutelkaart, de draadloze oplader voor de smartphone, en 18-inch Tagasan-velgen.

Dacia Duster 2024 - prijzen voor België:

- Dacia Duster Eco-G 100 - Benzine + LPG - vanaf 18.990 € (Essential)
- Dacia Duster TCe 130 - Mild hybride 48 V - vanaf 22.490 € (Expression)
- Dacia Duster TCe 130 4x4 - Mild hybride 48 V - vanaf 24.990 € (Expression)
- Dacia Duster Hybrid 140 - Zelfopladende hybride - vanaf 26.190 € (Expression)

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten