Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Opel: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 18-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Opel.

Het is toch wel schrikken als je de achteruitgang in de verkoopcijfers ziet van merken die nog niet eens zo heel lang geleden een plaatsje in de top vijf van ons land mochten ambiëren... Ook Opel moet zich vandaag met veel minder tevredenstellen: de Duitsers dienden in 2023 zelfs Tesla te laten voorgaan op onze markt. Dat het tot de grote Stellantis-groep behoort, maakt gelukkig dat het merk zelfs met aanzienlijk kleinere marktaandelen niet meer hoeft te vrezen voor zijn voortbestaan.

Er viel vorig jaar ook wel wat nieuws te rapen bij Opel, met de opfrissing van de Corsa, inclusief een bijkomende elektrische variant met meer rijbereik (die kwam er overigens ook van de Mokka), en de lancering van de Astra Electric – waarbij ook de breakversie Sports Tourer als EV wordt aangeboden.

Opel Grandland GSe

Nieuwe SUV’s

Van de Astra en de compacte SUV Grandland kwamen er krachtige en ook sportiever aangeklede GSe-versies, met een plug-inhybride aandrijving en een aangepast onderstel. Voor 2024 staan onder meer een volledig nieuwe Crossland en Grandland op de planning – die tweede wordt het Opel-broertje van de gloednieuwe Peugeot 3008.

DE NIEUWE GRANDLAND WORDT HET OPEL-BROERTJE VAN DE PEUGEOT 3008.

Beide SUV’s zullen zeker een elektrische aandrijving hebben, maar het ligt voor de hand dat er ook nog wel eventjes klassiekere motoren in het aanbod zullen zitten. We mogen ook een heel wat hipper design verwachten.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten