Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Suzuki: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 24-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Suzuki

Misschien is het te wijten aan de komst van een heleboel Chinese auto’s naar Europa, maar Suzuki leek toch even een beetje in de vergeethoek te zijn beland. Tot je naar de verkoopcijfers van 2023 kijkt, want die vielen voor een nog altijd relatief klein merk eigenlijk best mee. Suzuki moest het ook stellen zonder echt nieuws. Het populairste model is de S-Cross en die geldt niet meteen als de hipste SUV uit het grote marktaanbod. Het gamma telt verder nog de kleine Ignis en Vitara, en met de hybride Swace en plug-inhybride Across ook klonen van respectievelijk de Toyota Corolla Touring Sports en RAV4.

ER LIJKT ZELFS EEN ELEKTRISCHE JIMNY OP DE PLANNING TE STAAN.

2024 Suzuki Swift

Nieuwe Swift

En dan is er natuurlijk ook nog de Swift. De nieuwe generatie werd in de herfst van 2023 onthuld in Japan en belandt nu ook in Europa. De Swift blijft een stadswagen, maar het nieuwe design van zowel de buiten- als de binnenkant doen hem er toch wat ‘volwassener’ uitzien. Er zijn ook heel wat veiligheidssystemen. De nieuwe Suzuki komt er als zuinige mildhybride en kan nog altijd beschikken over vierwielaandrijving, in dit segment nog altijd een unicum. Elektrische Suzuki’s? Die zijn natuurlijk wel al in de maak en dus op komst; er lijkt zelfs een Jimny op batterijen op de planning te staan.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten