Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / De bestverkochte auto’s van Europa in 2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-02-2018

De Volkswagen Golf blijft veruit de bestverkochte auto van Europa. In 2017 wist hij zijn voorsprong op de Renault Clio en Volkswagen Polo te behouden. Het klassement wordt gedomineerd door berlines en SUV’s.

De website Focus2Move heeft de Europese verkoopstatistieken van 2017 verzameld (voor het hele continent) om zo tot een top 100 te komen van de bestverkochte auto’s van Europa. Wij hebben ons beperkt tot de top 20 (zie de grafiek hieronder) en daaruit blijkt dat de markt nog steeds wordt gedomineerd door de Volkswagen Golf. In vergelijking met 2016 is zijn volume weliswaar met 3,4 procent gekrompen, maar met 546.250 exemplaren heeft hij een voorsprong van liefst 50 procent op de nummer twee van het klassement, de Renault Clio, waarvan 369.874 stuks zijn verkocht. Op de derde plaats staat nog een Volkswagen, de Polo, gevolgd door de Nissan Qashqai en de Ford Fiesta.

 

De gegevens van het monnikenwerk van Focus2Move tonen verder hoe sommige modellen een opmerkelijke vooruitgang hebben geboekt sinds 2016. De meest opvallende groei komt van de Peugeot 3008, die van plaats 79 opschuift naar plaats… 25. Nog twee andere modellen van eind 2016 zijn tot de top 100 voor 2017 doorgedrongen: de Toyota C-HR (54) en de Audi Q2 (73).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten