Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Uit het aanbod geschrapt: Porsche Panamera Sport Turismo

Geschreven door Klaas Janssens op 27-11-2023

De nieuwe Porsche Panamera doet het zonder breakversie. De verkoop van de Sport Turismo zijn niet groot genoeg om deze modelvariant te blijven verantwoorden.

Bij de presentatie van de nieuwe, alweer derde generatie van de Porsche Panamera schitterde de Sport Turismo door afwezigheid. En daar is een goede reden voor, want de breakversie zou geen opvolger krijgen. De verkoop van die wat praktischere koetswerkvariant is te marginaal geworden om de Porsche Panamera Sport Turismo in het gamma te houden.

Een echte break was die Sport Turismo niet, eerder een liftback of een shooting brake. Met een maximaal laadvolume van 1.384 liter was de koffer niet van de ruimste, maar de grotere achterklep maakte het laden en lossen van de Porsche Panamera wel een stuk eenvoudiger.

Porsche Panamera Sport Turismo

Wat met de Porsche Taycan Sport Turismo?

In China of de Verenigde staten hebben ze nauwelijks interesse in de Sport Turismo en ook in Europa vertegenwoordigt de vraag naar deze bij de vorige generatie van de  Porsche Panamera geïntroduceerde break slechts een fractie van de totale verkoop. Dus door de achterdeur en weg ermee.

LEES OOK Volvo stopt met het bouwen van breaks

Of de Duitse constructeur hetzelfde van plan is met de Sport Turismo van de elektrische Porsche Taycan, is niet bekend. Maar de verkoop van de wat avontuurlijke Cross Turismo zou niet geweldig zijn.

Bron: Automotive News

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten