Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Volvo: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 24-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Volvo

Groot Volvo-nieuws in 2023, met de komst van de compacte EX30. Die enkel met een elektrische aandrijving aangeboden SUV wordt actief in het B-segment, waar de Duitse concurrentie vooralsnog niet echt meespeelt. De vanaf 2025 ook in Gent gebouwde Volvo zal onder meer wel de elektrische Opel Mokka en Peugeot E-2008 op zijn pad treffen. Die concurrenten zijn qua prijs best wel vergelijkbaar, maar missen het voor veel potentiële klanten toch ook belangrijke premiumstatuut. Een knappe zet van Volvo, die binnenkort dus ook goed is voor de werkgelegenheid in en rond de Oost-Vlaamse hoofdstad. Volvo zorgde in 2023 ook voor een opwaardering van de elektrische XC40 en de daarvan afgeleide C40, waarbij de varianten met één motor nu achterwielaandrijving hebben.

VANAF 2025 WORDT DE EX30 OOK IN DE GENTSE FABRIEK GEBOUWD.

2023 Volvo EX90

Eindelijk EX90

Met de EX30 beschikt Volvo dus over een tweede elektrische modellijn, maar eigenlijk had er ook al een derde moeten zijn. De Zweedse constructeur met Chinese eigenaars is namelijk al een tijdje klaar met de grote EX90, maar de productiestart en dus commerciële lancering werden als gevolg van software-‘vertraging’ al enkele malen uitgesteld. In 2024 zou het er dan toch van gaan komen. De imposante SUV krijgt ook een variant met zeven zitplaatsen en zal als Performance tot 517 pk leveren.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten