Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Crit-Air-vignet verplicht in Frankrijk door hittegolf

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-08-2018

Als gevolg van de aanhoudende hittegolf in Frankrijk mogen voertuigen zonder Crit’Air-vignet of met een vignet 4 of 5 het Île-de-France in Parijs, Lyon, Grenoble, de Isèrestreek, Straatsburg en Annecy niet meer in.

Update: ook vandaag dinsdag 7 augustus zijn de beperkingen nog steeds van kracht.

Sinds vandaag 6 augustus geldt voor een paar dagen een verkeersbeperking in Frankrijk als gevolg van de hittegolf. Je moet een Crit’Air-vignet hebben in het Île-de-France in Parijs, Lyon, Grenoble, de Isèrestreek, Straatsburg en Annecy. In het departement Isère zijn enkel voertuigen zonder vignet niet toegelaten, behalve op de snelweg. Op heel wat snelwegen geldt bovendien een snelheidsbeperking van 110 km/u in plaats van 130 km/u en 90 km/u op de stukken waar je anders 110 mag. In Île-de-France werd de snelheid aangepast: 70 km/u buiten de bebouwde kom, 90 km/u op wegen waar normaal 110 geldt, en 110 km/u op snelwegen (in plaats van 130). In Chambéry mag je niet harder dan 30 km/u. Informeer je zeker ter plaatse (plaatselijke pers, informatiekanalen).

Bestellen op vakantie

Je kan het vignet (4,21 euro voor een in België ingeschreven auto) enkel online bestellen. Als je het echter bestelt van op je vakantiestek, dan kan je het niet daar laten afleveren. Maar een kopie van het betaalbewijs of de facsimile die je iets later per mail krijgt volstaan om te bewijzen dat je het vignet hebt besteld. Voor vakantiegangers wordt misschien een tolerantie gehanteerd, maar dat hangt af van de goede wil van de controlerende agent. Let wel: de beperkingen die gelden in Parijs vervallen voor auto's die minstens 3 personen vervoeren.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten