Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Dacia Sandero EV verwacht tegen 2027-2028

Geschreven door Frédéric Kevers op 20-06-2023

Na de Dacia Spring komt er een tweede elektrisch model in het gamma van de Roemeense constructeur: de Dacia Sandero EV. Die wordt tegen 2027-2028 verwacht en zou aanzienlijk goedkoper moeten zijn dan zijn rivalen.

In een verklaring aan onze Britse collega's van Autocar kondigde Denis Le Vot, hoofd van Dacia binnen de Renault-groep, aan dat de volgende generatie van de Dacia Sandero een elektrische variant zou krijgen voor een onklopbare prijs. Volgens hem zal deze Dacia Sandero EV verkocht worden tot 2034 of 2035. Op basis van de levensduur van een model, die over het algemeen 7 jaar bedraagt, kunnen we afleiden dat hij in 2027 of 2028 op de markt zal komen.

Minder duur, dus minder goed?

Deze Dacia Sandero EV zal gericht zijn op klanten met een beperkt budget dat de aanschaf van een elektrische auto in de weg staat, en zal een aanvulling zijn op de volgende generatie van de Dacia Sandero met verbrandingsmotor. Deze elektrische Sandero zal dus veel goedkoper zijn dan zijn directe rivalen. Hij zal gebruikmaken van het CMF-B platform, dat hij zal delen met onder andere de toekomstige elektrische Renault 5. Le Vot maakt er echter geen geheim van dat de zeer aantrekkelijke prijs van deze Sandero EV zal betekenen dat er enkele toegevingen moeten worden gedaan: hij zal naar verwachting een kortere actieradius en lagere snellaadcapaciteiten hebben dan de meeste van zijn rivalen. Het is ook mogelijk dat hij gebruik zal maken van een LFP-batterij die goedkoper te produceren is. Volgens het hoofd van Dacia zijn dat noodzakelijke offers om de elektrische Sandero te kunnen verkopen voor een prijs die voor zoveel mogelijk mensen haalbaar is. Het wordt de tweede elektrische Dacia, na de Spring EV die nu verkrijgbaar is in zowel een basisvariant die minder dan 21.000 euro kost als in een meer trendy versie, de Dacia Spring Electric 65 Extreme, die 22.690 euro kost.

Welke prijs?

De vraag die rijst, is voor welke prijs deze Dacia Sandero EV zal worden aangeboden. Als een Spring al minstens 20.990 euro kost, hoeveel zal dat dan zijn voor deze Sandero, die tot een hoger segment behoort en naar verwachting een grotere batterij zal hebben? Toch heeft Le Vot een prijs aangekondigd die ver onder die van zijn rivalen ligt. We weten echter dat de Volkswagen-groep kleine elektrische modellen van rond de 25.000 euro voorbereidt, waaronder de aanstaande VW ID.2, en vooral dat Citroën een ë-C3 van Europese makelij gaat voorstellen voor rond de 25.000 euro

En dan hebben we het nog niet gehad over de Chinese merken...

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten