Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes presenteert zijn toekomstige elektrische CLA in München

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-07-2023

Op de komende IAA in München, in september, zal Mercedes naast andere nieuwigheden een conceptcar presenteren die vooruitblikt op toekomstige elektrische instapmodellen van het merk.

Mercedes komt niet met lege handen naar het salon van München, van 5 tot 10 september 2023. Het merk met de ster zal op die IAA een elektrische conceptcar onthullen met de look van een Mercedes CLA, als voorbode van toekomstige elektrische instapmodellen. Dit model zal echter ook worden uitgerust met verbrandingsmotoren. Mercedes laat het hier echter niet bij, want bezoekers krijgen ook als wereldpremière de nieuwe Mercedes E-Klasse in zijn All-Terrain-livrei te zien, en niet te vergeten de herwerkte versies van de EQA, EQB en EQV.

LEES OOK –  Facelift voor de Mercedes V-Klasse en elektrische EQV op komst.

Het einde van de A-Klasse?

Mercedes heeft al uitgelegd dat het portfolio van instapmodellen van het merk in de toekomst zal krimpen, omdat men zich wil concentreren op marges in plaats van op verkoopvolumes. De te onthullen conceptcar zal daarom de vorm aannemen van een compacte sedan in CLA-stijl, met lijnen die geïnspireerd zijn op de uiterst aerodynamische conceptcar EQXX. Deze toekomstige compacte middenklasser van het merk krijgt een volledig elektrische variant, maar zal daarnaast nog altijd te krijgen zijn met een reeks verbrandingsmotoren – mildhybride of plug-inhybride – om wereldwijd zoveel mogelijk klanten tevreden te stellen. Dit betekent niet per se het einde van achterklepmodellen zoals de huidige A-Klasse en B-Klasse, maar het is wel waarschijnlijk dat er in dat aanbod gesnoeid zal worden.

Mercedes-Benz EQXX

Nieuwe All-Terrain-versie

Bij de voorstelling van de nieuwe Mercedes E-Klasse Break vroegen we ons af of de constructeur uit Stuttgart opnieuw met een All-Terrain-uitvoering zou komen. Het antwoord is ja, want deze variant van de E-Klasse familie – die verder de berline, de break, de CLE Coupé en de CLE Cabriolet – wordt eveneens gepresenteerd op de IAA in München. Mercedes heeft al laten weten dat de Mercedes E-Klasse All-Terrain net als de berline en de break ook te krijgen zal zijn als mildhybride (MHEV) en plug-inhybride (PHEV).

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten