Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / XRT Concept wordt de nieuwe Mitsubishi L200

Geschreven door Frédéric Kevers op 21-03-2023

De XRT Concept is een voorbode van de zesde generatie van de Mitsubishi L200. Die pick-up is het technische neefje van de Nissan Navara en komt in 2024 op de markt.

De Mitsubishi L200 is wereldwijd een van de bestverkochte pick-ups in zijn klasse en is ook een van de bestsellers van de Japanse constructeur. Na vijf zelf ontwikkelde generaties zal de zesde zijn techniek delen met de Nissan Navara. Dat is logisch, gezien de integratie van Mitsubishi in de alliantie Renault-Nissan.

In afwachting van die nieuwe, in de loop van 2024 verwachte Mitsubishi L200 krijgen we deze XRT Concept te zien. Verwijder die zwarte wrap met zilveren strepen en je weet hoe die nieuwe pick-up eruit gaat zien.

Ook elektrisch?

Op het eerste gezicht zal de zesde generatie Mitsubishi L200 gebruikmaken van een nieuwe generatie turbodieselmotor, ontwikkeld door de Alliantie. Maar later zou er mogelijk ook kunnen een geëlektrificeerde variant kunnen komen. Om competitief te blijven op enkele van de strengere markten inzake CO2-uitstoot, waaronder Europa, waar het model altijd een zeker succes heeft geoogst.

Mitsubishi zou ook werken aan een 100% elektrische pick-up, maar het is onduidelijk of dat dan een elektrische L200 wordt. Of een volledig nieuw model.

2023 Mitsubishi XRT Concept - Mitsubishi L200

Nog altijd een echt werkpaard

Zoals blijkt uit de XRT Concept, zal de Mitsubishi L200 zijn DNA van avontuurlijk werkpaard behouden. Hij zal nog altijd op een ladderchassis rusten, maar lijkt een langere wielbasis te krijgen, evenals een grotere laadbak, terwijl de architectuur met dubbele cabine behouden blijft. Het is niet bekend of er nog een versie met enkele cabine beschikbaar zal zijn.

Nog op technisch vlak is de XRT Concept uitgerust met een snorkel, off-roadbanden en twee in de laadbak gemonteerde reservewielen. Ook lijkt het erop dat de conceptcar achteraan is uitgerust met trommelremmen.

Bodybuilder

Wat het uiterlijk betreft, is de massieve, rechthoekige grille voorzien van Mitsubishi-belettering op de bovenste strook die aan weerszijden uitloopt in de leddagrijverlichting. De erg uitgesproken wielkasten geven hem een robuustere en sportievere uitstraling, die doet denken aan sommige grote Amerikaanse pick-ups.

Het valt nog te bezien of deze gebodybuilde spatborden op het productiemodel behouden blijven. Hoewel ze waarschijnlijk niet standaard worden geleverd, zullen De rolbeugel en de treeplanken zullen waarschijnlijk niet standaard zijn, maar wellicht zullen ze wel als accessoire worden aangeboden.

2023 Mitsubishi XRT Concept - Mitsubishi L200

Getest in de competitie

De Mitsubishi XRT Concept wordt getoond met summiere camouflage die doet vermoeden dat het in feite om een nauwelijks verhulde productie-L200 gaat. Vooraan merken we koplampen uit twee delen, terwijl de donkere achterlichten opgaan in de zwart gespoten carrosserie.

Er zitten ook Ralliart-stickers op de voordeuren, die eraan herinneren dat Mitsubishi zijn nieuwe pick-up wellicht in de competitie zal testen tijdens de volgende Asia Cross Country Rally 2023.

Ook voor Europa?

In eerste instantie zal de Mitsubishi L200 waarvan deze XRT Concept een voorbode is, in Thailand op de markt worden gebracht alvorens te worden aangeboden in de ASEAN-zone (Association of South East Asian Nations), vervolgens in Oceanië en ten slotte in andere regio's van de wereld.

Mitsubishi heeft echter niet aangegeven of hij ook in Europa zal worden verkocht. Als dat zo is, zal het waarschijnlijk gaan om de plug-inhybridevariant, die gebruik zou kunnen maken van de technologie van de Mitsubishi Outlander PHEV, die zijn comeback zal maken in onze contreien.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten