Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen: 6 nieuwe modellen in 2019

Geschreven door David Leclercq op 14-03-2019

In de marge van de persconferentie die de lancering van 70 elektrische modellen tegen 2030 bevestigde, gaf de Volkswagen-groep ook een gedetailleerd overzicht van de nieuwigheden voor 2019.

Naast de 70 nieuwe elektrische modellen die voor 2030 worden aangekondigd, heeft de VW-groep tevens zijn plannen voor 2019 uit de doeken gedaan. Dit jaar worden er 6 nieuwe modellen geïntroduceerd.

Bevestiging van de Cayenne Coupé

Naast de T-Cross, 911 Cabriolet, Seat Tarraco en Skoda Scala, die bijna geïntroduceerd zijn, bevestigde de Volkswagen-groep de komst van de Porsche Cayenne Coupé en Skoda Kamiq. Er zal ook de nieuwe Bentley Flying Spur zijn, wederom gebaseerd op de Continental GT. En Audi komt met de Q3 Sportback, naast de voor 2020 geplande Q4 e-tron. Er is ook sprake van een nieuwe SUV voor het B-segment, maar meer willen ze daarover nog niet kwijt.

Meer innovatieve voertuigen

Naast deze uitbreiding van het eerder klassieke assortiment, zal 2019 meer innovatieve auto's verwelkomen. Er is al de Audi e-tron, een SUV die uiteraard wordt vergezeld door de Porsche Taycan, de zelfverklaarde rivaal van de Tesla Model S. En Volkswagen kondigt nog meer aan: de terugkeer van de Bora die 100% elektrisch zal zijn en ook van de Lavida, beide helaas gereserveerd voor de Chinese markt.

Brandstofcel?

Volkswagen heeft verschillende cijfers naar voren gebracht over de potentiële evolutie van elektrische auto's. Tegen 2040 schat de Duitse fabrikant dat 70% van de markt voor nieuwe auto's in Europa elektrisch zou zijn en dat slechts 10 tot 20% van de modellen plug-in hybrides zouden zijn. Nog steeds volgens Duitse voorspellers, zou de Chinese markt 85% elektrisch moeten, waarvan 10 tot 20% van brandstofcelvoertuigen. In de VS wordt verwacht dat elektriciteit in 2040 'slechts' 60% van de markt vertegenwoordigt.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten