Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia Telluride: kingsize Kia

Geschreven door David Leclercq op 16-01-2019

Kia heeft op de NAIAS 2019 in Detroit zijn grootste model ooit voorgesteld: de Telluride, een SUV met tot 8 plaatsen. Hij wijdt een Terrain Response-systeem in, dat binnenkort ook zijn weg zou vinden naar de Sportage en de Sorrento.

Kia heeft de grootste SUV uit zijn geschiedenis voorgesteld: de Telluride. Deze super-SUV is geen zeven- maar een achtzitter. Met zijn forse afmetingen richt hij zich enkel op de Amerikaanse markt en is er dus weinig kans dat we hem hier ook zullen zien.

V6 GDI

Daarom staat er ook geen dieselmotor op het programma, maar wel een V6 GDI van 3,8 liter met een vermogen van 287 pk. Deze Telluride komt niet zomaar uit de lucht vallen, want de SUV stond in 2016 reeds als conceptcar te blinken in Detroit. Destijds had hij 3D-geprinte stoelen en een hybride aandrijflijn, die tijdens het ontwikkelingsproces helaas gesneuveld is. Het gevaarte is technisch trouwens verwant met de Hyundai Palissade, die op het jongste salon van Los Angeles werd voorgesteld.

Aangepast

Net zoals Land Rover kiest Kia voor een elektronische sturing die de auto aanpast aan het terrein, met vier rijmodi: Smart, Eco, Sport en Comfort, naast Snow en AWD, die ontwikkeld zijn voor meer specifieke rijprofielen. In Eco en Smart wordt al het vermogen via de voorwielen doorgegeven, terwijl in Comfort en Snow 80 procent naar voren en 20 procent naar achteren gaat. In Sport kiest hij voor een verdeling van 65/35. De Telluride introduceert verder een nieuwe Bluetooth-functie waarmee twee telefoons tegelijk kunnen worden aangesloten en die in de komende twee jaar over heel het Kia-gamma zou worden uitgerold, dus ook in Europa.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten