Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Renault Scénic E-Tech komt met 'Chinese' prijzen

Geschreven door Steven Appelmans op 14-12-2023

De orderboeken van de Renault Scénic E-Tech staan sinds vandaag open. Opvallend daarbij: de relatief lage vraagrpijzen. Waarmee Renault als eerste een Europees antwoord formuleert op de prijzenoorlog die de Chinese merken en Tesla hebben ontketend.

We gaan niet het hele verhaal opnieuw doen, wie alles te weten wil komen over de nieuwe Renault Scénic E-Tech kan dat hier vinden. Kort samengevat, zou je kunnen stellen dat de Scénic een Mégane E-Tech is met meer binnenruimte. Wat niet hoeft te verwonderen, gezien familiale ondersteuning altijd al de raison d'être is geweest van de Scénic.

Wel veranderd is zijn postuur: geen monovolumeproporties meer, zoals dat bon ton is, verwaterde de eenvolumerstijl tot een SUV-look. Aan jullie om uit te maken of dat ver- dan wel wenselijk is/was.

Prijzen van de nieuwe Renault Scénic

Waar wel niet valt over te discussiëren, is het gevoerde prijsbeleid. Hoewel hij iets minder ruim werd dan zijn voorganger, is de Scénic E-Tech nog altijd een gulle gever wat betreft been- en hoofdruimte. Een echte familievriend die bovendien tegen een billijke vergoeding in de markt wordt gezet.

Voor de basisversie - de Evolution met 170 pk en een 60 kWh-batterij - betaal je 39.950 euro. De topversie - de Iconic van 220 pk en met 87 kWh aan batterijvermogen - kost 51.450 euro. Bedragen waarvoor je respectievelijk 430 en 625 kilometer rijbereik koopt (volgens de WLTP).  Ter vergelijking: de EV-bestseller van het moment, de Tesla Model Y, kost minstens 47.970 euro (Model Y RWD) en brengt je voor die som 455 kilometer ver (54.970 euro en 533 kilometer in het geval van de Model Y Long Range).

 

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten