Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Tharu: nieuwe en goedkopere compacte SUV

Geschreven door David Leclercq op 28-05-2018

Volkswagen kondigde enkele weken geleden de komst van een nieuwe compacte SUV aan. Die heet Tharu en is in de eerste plaats bestemd voor de Chinese en Amerikaanse markt.

De nieuwe Tharu is dus voorbehouden aan China. Met een lengte van 4,45 meter past deze SUV in de compacte klasse onder de Tiguan Allspace en op hetzelfde niveau als de Tiguan. Waar dan het verschil zit? De Tharu wordt qua prijs veel agressiever gepositioneerd. Het wordt dus een lowcost-Volkswagen, zoals destijds de Jetta in de Verenigde Staten, die het opnam tegen de Toyota Corolla met een basisprijs rond 16.000 dollar.

Gemeenschappelijke basis      

De techniek is geen verrassing: de Tharu deelt zijn basis met de Seat Ateca en Skoda Karoq, maar dan met een verschillende look die vooraan verwijst naar de grotere Atlas. De Tharu maakt deel uit van Volkswagens SUV-offensief in China, dat de lancering van tien nieuwe modellen in drie jaar omvat. In een tweede fase komt dit model ook naar Noord- en Zuid-Amerika, want in die regio’s wordt alleen de lange versie van de Tiguan gecommercialiseerd. In Europa gelooft Volkswagen echter dat het aanbod bij de minder dure SUV’s al sterk genoeg is met de T-Roc en zijn tegenhangers bij Skoda en Seat.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten