Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Seat Ateca tegen 3 concurrenten

Geschreven door Julien Matagne op

De Seat Ateca zet onverdroten de aanval in op het segment van de compacte SUV’s. Dankzij zijn nauwe banden met de Volkswagen Tiguan profileert de Spanjaard zich meteen als een van de referenties ter zake. Terecht of niet?

Nu Volkswagen zijn Tiguan wat hoger positioneert, krijgt Seat eindelijk groen licht om het populairste segment van de laatste jaren aan te boren. De Ateca is namelijk de eerste compacte SUV van het Spaanse merk. Een bedreiging voor zijn bloedbroeders uit de Volkswagen-stal vormt hij niet echt: terwijl de Tiguan zich wat meer ‘premium’ heeft gepositioneerd en de Skoda Kodiaq vooral uitpakt met zijn gigantische binnenruimte, wil de Ateca net zijn compacte formaat – hij is 12 centimeter korter dan de Tiguan – en zijn betaalbaarheid uitspelen. 
Daarbij kan hij rekenen op de organenbank van de Volkswagen-groep, zodat hij een bijzonder interessante verhouding prijs-kwaliteit kan voorleggen. Vandaar dat deze vergelijkende test vertrekt van de basisdieselversie, die ongetwijfeld ook de meest populaire zal worden: de 1.6 TDI 115. Zelfde logica voor de concurrentie, die in dit geval bestaat uit de Honda HR-V 1.6 i-DTEC, de Nissan Qashqai 1.5 dCi 110 en de Opel Mokka X 1.6 CDTI 110.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker