Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Eindelijk officieel: dit is elektrische monovolume van Volvo

Geschreven door Klaas Janssens op 12-11-2023

Met de nieuwe EM90 verwelkomt het Volvo-gamma een elektrische monovolume die 5,21 meter lang is, 272 pk ontwikkelt en een rijbereik van meer dan 738 kilometer belooft.

Er lekten eerder beelden van de Scandinavische monovolume, maar nu laat de nieuwe Volvo EM90 zich eindelijk in vol ornaat bewonderen. Hoewel de technische basis geleend werd bij Geely-concerngenoot Zeekr, zorgt het lijnenspel ervoor dat de familiebanden met de nieuwe Volvo EX30 duidelijk zijn. Vooral het design van de lichtblokken is sterk vergelijkbaar met dat van de kleine SUV.  Let ook op het verlichte Volvo-embleem op de snuit.

LEES OOK Nieuwe Volvo EX30 SUV getest!

Klein is de nieuwe Volvo EM90 allerminst. Het achteraan met schuifdeuren gezegende koetswerk heeft een lengte van 5,21 meter, de wielbasis bedraagt liefst 3,2 meter. Het interieur van de elektrische monovolume wordt door de Zweedse constructeur dan ook omschreven als een "luxueuze woonkamer voor onderweg" en als een "plek waar je je kan ontspannen met je geliefden." 

De tweede zitrij telt twee fauteuils die je in zowat alle richtingen kan verstellen om een zo comfortabel mogelijke zitpositie te verkrijgen. Zodra je die ook gevonden hebt, kan je kijken naar wat het enorme, aan het plafond van de Volvo EM90 bevestigde scherm (van 15,6 inch) te bieden heeft. Er is ook een derde zetelrij, want deze elektrische monovolume is een zeszitter. Om het comfort een niveau hoger te tillen, rekent deze Volvo onder meer op noice cancelling en op luchtvering.

Volvo EM90 MPV EV

Specificaties en rijbereik?

De aandrijflijn van de Volvo EM90 combineert een 272 sterke elektromotor met een batterijpakket van 116 kWh, wat een rijbereik van 738 kilometer zou opleveren. Toch als je rekent volgens het wat minder strenge CLTC-protocol dat in China gebruikt wordt. Hoewel de elektrische monovolume meer dan 2,5 ton op de weegschaal zet, volstaan 8,3 seconden om van 0 naar 100 km/u te sprinten.

LEES OOK Wat zijn de plus-en minpunten van de Maxus Mifa 9?

De Zeekr 009 waarop de Volvo EM90 zich baseert, wordt ook aangeboden met twee elektromotoren (samen goed voor 545 pk) en met een grotere accu (met een capaciteit van 140 kWh). Het zou dus kunnen dat er nog een Long Range Performance-variant van de nieuwe MPV in de pijplijn zit.

Vanaf 12 november 2023 is de nieuwe Volvo EM90 beschikbaar als pre-order voor Chinese klanten. Of en wanneer ook Europese klanten hem zullen kunnen bestellen, is voorlopig nog niet bekend. Maar we achten de kans klein dat deze monovolome ook naar België komt. Liefhebbers kunnen terecht bij de Maxus Mifa 9 of de nakende Volkswagen ID.Buzz LWB terecht.

Volvo EM90 MPV EV

 

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten