Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Dacia Spring Electric nu ook als 65 Extreme + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 13-01-2023

De op het Autosalon van Brussel 2023 debuterende Dacia Spring 65 Extreme is een iets krachtigere en wat avontuurlijke versie van de elektrische stads-SUV.

Dacia doet het goed in België. De Sandero en de Sandero Stepway blijken bijzonder gegeerd bij de particuliere koper, waardoor de Roemeense Renault-dochter in 2022 bijna evenveel wagens verkocht als het Franse moederhuis. En 2023 moet nog succesvoller worden.

Naast de nieuwe huisstijl rekent de constructeur daarvoor vooral op de Dacia Jogger Hybrid 140, maar ook de nieuwe Dacia Spring Electric 65 Extreme moet zijn duit in het zakje doen. Beide modellen staan als première op het Autosalon van Brussel, dat plaatsvindt van 14 tot 23 januari 2023.

Extreme

De "Extreme" in Dacia Spring Electric 65 Extreme verwijst naar een nieuw, wat avontuurlijker aangekleed afwerkingsniveau dat later ook beschikbaar wordt op de Sandero, de Jogger en de Duster. Het koetswerk van de Dacia Spring Extreme wordt gespoten in de versiespecifieke laktint Stone Wash Blue en verwelkomt naast een speciale striping ook een heleboel koperkleurige designdetails (dakrails, zijspiegels, logo, ...).

Ook het interieur van de Dacia Spring Extreme krijgt een avontuurlijke make-over. De deurdrempels en de vloermatten dragen een topografisch motief, terwijl de inlays op de deurpanelen en rond de ventilatieopeningen en navigatiemodule koper kleuren. Ook de stiksels en de Dacia-logo's op de zetels zijn koperkleurig.

De Extreme-uitvoering van de Dacia Spring vervangt het uitrustingsniveau Expression, dat tot dusver 8 particuliere klanten op 10 kon overtuigen.

Electric 65

De "Electric 65" in Dacia Spring Electric 65 Extreme verwijst naar de sterkere elektromotor, die nu 65 pk op de voorwielen zet. Er is ook sprake van een aangepaste overbrenging, waardoor de hernemingen een stuk flukser zouden zijn. Aan het batterijpakket wordt niet geraakt, ook de Dacia Spring Electric 65 maakt gebruik van een accupakket met een capaciteit van 27,4 kWh. Daarmee geraakt deze stads-SUV 220 kilometer ver op een batterijlading.

Dat is 10 kilometer minder ver dan de minder performante Dacia Sprint Electric 45, die in het gamma blijft in het afwerkingsniveau Essential. Als Electric 65 kan je de Dacia Spring enkel bestellen als Extreme.

Wat is de prijs van de Dacia Spring Extreme?

Je kan de Dacia Spring Electric 65 Extreme bestellen vanaf 14 januari 2023, niet toevallig de dag waarop het Autosalon van Brussel de deuren opent voor het grote publiek. De eerste leveringen staan nog voor deze zomer op de planning.

Dacia Spring Electric 65 Extreme kost 22.690 euro.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten