Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow is de laatste

Geschreven door Frédéric Kevers op 20-03-2023

De Rolls-Royce Wraith gaat op pensioen, maar niet vooraleer de Britse prestigeconstructeur de door een V12 aangedreven coupé een passend eerbetoon geeft. Eentje met een erg lange naam, want het ding luistert naar Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow.

Rolls-Royce maakt werk van zijn elektrische transitie, want Goodwood heeft besloten geen nieuwe modellen met verbrandingsmotor meer te lanceren. Maar die focus op de toekomst staat het respect voor het verleden niet in de weg, want de Rolls-Royce Wraith wordt niet zomaar op pensioen gestuurd. Op basis van de sportievere Black Badge volgt nu deze Black Arrow, een tot 12 stuks gelimiteerde editie die de V12 van de Wraith in de bloemetjes zet.

LEES OOK Officieel: Rolls-Royce Spectre (2024) - elektrische Wraith-opvolger

In de massieve neus van de Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow ligt de bekende V12-biturbo, een 6,6 liter grote krachtbron die een piekvermogen van 632 pk paart aan een maximumkoppel van 870 Nm. Die power wordt op de achterwielen gezet via een achttrapsautomaat. De toch 5,27 meter lange en bijna 2,5 ton zware coupé sprint in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een elektronisch tot 250 km/u beperkte topsnelheid.

Thunderbolt 

Met de Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow eert Goodwood tevens de Thunderbolt, een met twee V12-motoren en acht wielen gezegende recordwagen die in 1938 naar een topsnelheid van 575 km/u raasde. De speciale laklaag op het koetswerk van de tot 12 stuks beperkte Black Arrow zou verwijzen naar de zoutvlakte in Utah waar het snelheidsrecord destijds gevestigd werd door ene George Eyston. Het gaat om een speciaal procedé waar Rolls-Royce 18 maanden mee bezig geweest zou zijn.

LEES OOK Luxe kent geen crisis: 2022 was recordjaar voor Rolls-Royce

Die speciale laklaag krijgt een heleboel gele designdetails, een subtiel en stijlvol contrast dat we ook in het interieur van de Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow terugvinden. Op de binnenkant van het dak hebben de ontwerpers de sterrenhemel van 16 september 1938 gereproduceerd aan de hand van 2.117 lichtpuntjes. Let ook op de chronograaf op het dashboard, die een gravure bevat die de technische ingewanden van de V12-krachtbron toont. En op de houten deurpanelen, die doen denken aan de scheuren in het zoutmeer waarop de Thunderbolt zijn snelheidsrecord vestigde.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten