Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Hybrid 130: Toyota Yaris Cross krijgt krachtigere variant

Geschreven door Klaas Janssens op 21-11-2023

In de loop van 2024 verwelkomt de Toyota Yaris Cross een nieuwe, wat krachtigere variant: de Hybrid 130.

Net zoals de Toyota Yaris wordt ook het motoraanbod van diens Cross-afgeleide uitgebreid met een krachtigere versie. Aanpassingen aan de geëlektrificeerde 1,5 liter-motor trekken het vermogen op van 116 naar 132 pk (+14%) en het maximale koppel van 141 naar 185 Nm (+30%). Dat zorgt ervoor dat de Toyota Yaris Cross Hybrid 130 AWD-i wat sneller van 0 naar 100 km/u spurt (10,7 ipv 11,2 seconden) en wat pittiger van 80 naar 120 km/u accelereert (8,9 ipv 9,3 seconden), zonder al te grote impact op de CO2-uitstoot (122 ipv 115 g/km). 

De Toyota Yaris Cross Hybrid 130 blijft voorbehouden aan hogere uitrustingsniveaus zoals de dynamische GR Sport en de nieuwe Premiere Edition, die verkrijgbaar is in de nieuwe koetswerkkleur Urban Khaki. De Hybrid 115 blijft in het gamma, net zoals de instapversie met benzinemotor. Het is nog even wachten op de Belgische prijs, want de Hybrid 130 wordt pas in het tweede kwartaal van 2024 geïntroduceerd.

2024 Toyota Yaris Cross Hybrid 130

Wat slimmer en iets veiliger

De introductie van de Hybrid 130 gaat hand in hand met enkele updates voor modeljaar 2024 van de Toyota Yaris Cross. Zo komt de compacte SUV met een vernieuwde tellerpartij (7 of 12,3 inch, afhankelijk van het uitrustingsniveau) en met een opgewaardeerd infotainmentscherm (9 of 10,5 inch), dat sneller reageert en over meer functies beschikt (met over-the-airupdates en MyT-applicatie voor de smartphone). Zo werd het spraakherkenningssysteem gevoelig verbeterd: zeg bijvoorbeeld ‘Hé Toyota, ik heb het koud’ en het systeem verhoogt automatisch de temperatuur van de klimaatregeling.

De modeljaarupdate zegent de Yaris Cross bovendien met nieuwe Toyota Safety Sense-veiligheidssystemen, want de Japanse SUV draagt een nieuwe camera op de neus die de mogelijkheden van zowel het Pre-Collision System als van de Intersection Collision Avoidance Support gevoelig verbetert. Helemaal nieuw zijn de functies zoals Acceleration Suppression (om een plotselinge versnelling af te remmen wanneer het systeem een risico op een botsing herkent), de Proactive Driving Assist (ontworpen om bekende ongevallenrisico's te helpen vermijden bij het rijden met lage snelheid) en het Emergency Driving Stop System (kan de wagen automatisch automatisch tot stilstand brengen wanneer de bestuurder niet langer reageert).

2024 Toyota Yaris Cross Hybrid 130

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten