Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Geschreven door Yeelen Möller op 17-02-2023

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.

De Amerikaanse verkeersveiligheidswaakhond NHTSA heeft Tesla al een tijdje in het vizier, meer bepaald het Full Self Driving-systeem van de EV-constructeur, dat nog in een bètafase zit en dus nog niet onder die naam verhandeld zou mogen worden. Tot nu toe bleef het bij onderzoeken en de dreiging van juridische stappen, maar nu onderneemt de NHTSA ook concrete stappen. Elke Tesla in de VS met de FSD-hardware krijgt een recall opgelegd om de software aan te pakken, die als onveilig wordt bevonden door de NHTSA.

Risico op ongevallen

Daarbij wordt er gesproken over "onveilig gedrag bij kruispunten, bijvoorbeeld rechtdoor rijden op een rijstrook om af te slaan, stopborden negeren of door een oranje verkeerslicht rijden zonder vertragen". In totaal zijn er 362.758 auto's betrokken over het hele gamma, dus zowel de Model S, 3, X en Y van 2016 tot 2023. Tesla moet voor die klanten een gratis over-the-air software-update voorzien en ze waarschuwen tegen april.

Tesla-CEO Elon Musk verdedigt zich op Twitter door te zeggen dat... een update vanop afstand geen recall genoemd kan worden. Over de (on)veiligheid van het systeem rept hij geen woord. Misschien dat we meer over de update horen op 1 maart, wanneer Tesla zijn Investor Day houdt, waar het onder meer een nieuw platform voor goedkopere modellen uit de doeken zou doen.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten