Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Unieke ex-Lewis Hamilton Pagani Zonda 760LH gecrasht

Geschreven door Xavier Daffe op 17-08-2023

In Wales is een unieke supercar gecrasht. Het gaat om de Pagani Zonda die speciaal besteld was en voordien gebruikt werd door F1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De Britse coureur verkocht de bolide amper 18 maanden geleden voor 10 miljoen euro.

Deze ultrazeldzame Pagani Zonda, speciaal gebouwd en vernoemd naar zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton, werd beschadigd door zijn nieuwe eigenaar, minder dan twee jaar nadat de meest succesvolle coureur in de F1-geschiedenis dit unieke stuk verkocht.

Volgens een Instagram-post van de jonge autospotter Ethan Gale raakte de Pagani Zonda 760LH eerder deze week betrokken bij een ongeluk in een tunnel bij Conwy, Wales. Volgens Gale beweren getuigen van het ongeluk dat de eigenaar accelereerde in de tunnel, de wielen deed spinnen en de controle verloor, waardoor de supercar rondom rond beschadigd raakte.

10 miljoen euro

De huidige eigenaar, die de auto in januari 2022 kocht voor 10 miljoen euro, is naar verluidt ongedeerd en er waren geen andere voertuigen bij het incident betrokken. Het is niet het eerste ongeval voor de auto. In 2015 was hij al betrokken bij een botsing in Monaco, toen met Hamilton zelf achter het stuur.

Hamilton had deze unieke Pagani Zonda, gebaseerd op de 760RS-variant, besteld in 2014. Destijds betaalde hij naar verluidt 1,4 miljoen euro voor de op maat gemaakte supercar.

760 pk

Terwijl de Pagani Zonda 760RS de 760 pk en 780 Nm afkomstig van zijn door Mercedes ontworpen 7,3 liter grote V12 aan zijn achterwielen doorgeeft via een gerobotiseerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling, had Hamilton specifiek om een manuele bak gevraagd voor 'zijn' 760LH.

De winnaar van 103 Grote Prijzen Formule 1 vond de automatische transmissie namelijk een van de slechtste om mee te rijden, omdat deze te langzaam schakelde en afbreuk deed aan het rijplezier.

Paars

Naast de unieke versnellingsbak onderscheidt de Zonda 760LH zich door het paarse interieur en exterieur, naar de kleur van Hamiltons racehelm.

De auto werd vorig jaar verkocht nadat Hamilton had aangekondigd dat hij voortaan alleen nog in hybride en elektrische auto's zou rijden, zoals de hypercar Mercedes-AMG One, die wordt aangedreven door een drukgevoede V6-motor van 1,6 liter en een hybridesysteem dat is afgeleid van zijn winnende F1-eenzitters.

 

Foto's: ethang.supercarphotographer (Instagram)

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten