Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Wie wint PHEV-duel tussen de Alfa Romeo Tonale en de Cupra Formentor?

Geschreven door Ken Divjak op

Of het nu op het voetbalveld, in de keuken of op de weg is, Spanje tegen Italië is altijd een goede match. Maar blijft dat ook zo als er elektriciteit in de lucht hangt? Wie wint het temperamentvolle duel tussen de PHEV-versies van de Alfa Romeo Tonale en de Cupra Formentor?

Voor de inleiding van deze Tweekamp moeten we terug naar het jaar 2018. Toen gonsde het namelijk van de geruchten over een mogelijke overname van Alfa Romeo door de Volkswagen-groep. Wijlen VW-paus Ferdinand Piëch had zijn liefde voor het Italiaanse merk nooit onder stoelen of banken gestoken en wilde er een zoveelste prestigeproject van maken.

Of de (ondertussen opnieuw afgekalfde) plannen om Seat tot een mobiliteitsprovider om te vormen destijds al in de lucht hingen, is nooit bekendgemaakt. Maar het had wel ruimte kunnen creëren voor een nieuw, temperamentvol ‘zuiders’ merk onder Duitse vleugels. Piëchs toenadering ving evenwel bot bij toenmalig Alfa Romeo-CEO Mike Manley.

Sindsdien produceert Volkswagen Spaanse pepers onder de merknaam Cupra en kwam Alfa Romeo onder de Stellantis-paraplu terecht, wat van deze confrontatie best een interessante tweekamp maakt. Met als inzet: welke constructeur vertegenwoordigt het zuiderse temperament anno 2023 het best? 

Foto’s: Dennis Noten

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker