Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Hyundai i30 tegen 4 concurrenten

Geschreven door Julien Matagne op

Al zo’n tien jaar ontwerpt Hyundai zijn auto’s “voor en door Europeanen”. Weinig verrassend dus dat de i30 steeds meer op zijn Europese rivalen gelijkt. Maar loont die conformistische aanpak ook?

Je kunt moeilijk ontkennen dat de nieuwe Hyundai i30 meer dan ooit geïnspireerd is op zijn Europese rivalen, maar dat komt voor een deel ook door de huidige trend in het C-segment, het drukste van de markt: in plaats van zich te onderscheiden met een meer persoonlijke stijl – nochtans een van de belangrijkste aankoopcriteria volgens tal van onderzoeken – trekt iedereen de kaart van de soberheid. Het zou dan ook wat makkelijk zijn om de Hyundai een gebrek aan durf aan te wrijven terwijl de huidige Volkswagen Golf – toch de bestseller bij uitstek – er nog nagenoeg hetzelfde uitziet als een exemplaar van enkele generaties terug.

Als u zich zou afvragen waarom die laatste hier ontbreekt: aangezien er voor deze vijfkamp nog geen faceliftexemplaar beschikbaar was, kon de Volkswagen niet deelnemen. Jammer, want naast zijn traditionalistische imago is de Duitser nog altijd een van de referenties van het segment. De Opel Astra zal dus als enige de kleuren van de Mannschaft moeten verdedigen tegenover de Fransen (Peugeot 308 en Renault Mégane)... waarmee Opel sinds kort banden heeft, nu het merk is overgenomen door PSA. De Mazda 3 ten slotte komt de Aziatische troepen versterken. We kozen onze vijf musketiers allemaal met een dieselkrachtbron uit het midden van het gamma.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker