Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Veelzijdige Stadsauto’s : Vernieuwingsdrang

Geschreven door Cedric Derese op

Het B-segment is in volle vernieuwing, waarbij naast enkele grote spelers die zichzelf heruitvinden, de figuranten van gisteren zich vandaag klaarmaken om een hoofdrol op te eisen. Terecht of niet?

Het is een drukte van jewelste in het B-segment, dat van de veelzijdige stadsauto’s, waar de nieuwigheden elkaar haast verdringen. Citroën heeft vorig jaar zijn C3 helemaal in het nieuw gestoken, zich daarbij inspirerend op de stijlelementen en gimmicks – waaronder de bekende luchtkussens op de deuren – van de C4 Cactus om zijn originele karakter extra in de verf te zetten. Kia herwerkte recent zijn Rio, die meer dan ooit beantwoordt aan alle eisen voor een goede veelzijdige stadswagen. 

Nissan vond zopas zijn Micra van A tot Z opnieuw uit, om jongeren en liefhebbers van dynamische kleine wagens aan te spreken. Seat kon niet achterblijven en introduceert een Ibiza die tot in de puntjes werd verfijnd en die bovendien kan schermen met de allernieuwste technologieën van de Volkswagengroep. En Suzuki van zijn kant lanceerde zopas een sterk opgefriste Swift, die zich verleidelijker toont dan ooit. 

Al die nieuwigheden hebben we hier verzameld, met een kleine benzinemotor in het vooronder. Scherprechters van dienst zijn twee vaste waarden in dit segment: de Peugeot 208 en de (vorig jaar gefacelifte) Renault Clio, twee modellen waarvan het liedje bij lange na nog niet uitgezongen is. Kortom, tijd om een stand van zaken op te maken binnen dit segment dat zichzelf voortdurend heruitvindt. 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker