Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Update met teaser van het profiel - Dit is het interieur van de nieuwe Mercedes E-Klasse (2023)

Geschreven door Yeelen Möller op 07-04-2023

Mercedes zet de trend voort van 'hoe meer schermen, hoe beter' met de nieuwe E-Klasse die in de herfst wordt voorgesteld. Gelukkig krijgen de vele displays aan boord ook wat meer functionaliteit.

Update 7 april 2023 - Mercedes heeft een teaserfoto van het profiel van de nieuwe E-Klasse gedeeld en kondigt zijn digitale onthulling aan voor 25 april. Het merk spreekt van een E-Klasse die traditie en innovatie verbindt. De nieuwe E-Klasse krijgt ook een systematische elektrificatie van zijn motoren (hybrides, dus) om plaatselijk emissievrij te kunnen rijden.

De lay-out van het dashboard van de nieuwe Mercedes E-Klasse (W214) mag niet al te veel verbazen: de plaatsing van het bestuurdersdisplay, het grote centrale Hyperscreen en het extra passagiersdisplay lijkt sterk op wat we al zagen op de Mercedes EQS en EQS SUV. Wel brengt de nieuwe E-Klasse nieuwe functionaliteit met zich mee, onder meer dankzij een krachtige processor aan boord en een 5G-antenne voor snel mobiel internet.

Video's tijdens het rijden

Om te beginnen krijgt het (optionele) passagiersdisplay net als in de EQS SUV extra entertainmentfuncties, ook tijdens het rijden. Zo kan de voorste passagier onderweg televisie of filmpjes bekijken zonder de bestuurder af te leiden. Je moet er wel een koptelefoon voor dragen, maar het display zelf dimt automatisch wanneer de bestuurder zijn blik erop richt, wat gedetecteerd wordt door de camera's aan boord. 

Bovendien wordt het ook mogelijk om apps te installeren zoals TikTok, Angry Birds en een volwaardige webbrowser. Je kan zelfs Zoom-vergaderingen meevolgen dankzij de camera aan boord, waarmee je ook selfies kan maken, als je dat zou willen. Meer apps zullen later volgen. Daarnaast is de sfeerverlichting aan boord uitgebreid en kan die het ritme van de muziek meevolgen. Je kan dus een echt technofeestje creëren aan boord.

De auto leert bij

Tenslotte heeft de nieuwe Mercedes E-Klasse ook de mogelijkheid om de gewoontes van zijn bestuurder te leren en zo comfortfuncties aan boord in te stellen wanneer gewenst. Kies je er bijvoorbeeld voor om op frisse ochtenden de zetel- en stuurwielverwarming in te schakelen, dan zal de auto dat op den duur automatisch beginnen activeren. Je kan ook zelf deze functies programmeren, bijvoorbeeld om die verwarmingselementen in te schakelen als het kouder is dan een bepaalde grenstemperatuur.

De nieuwe Mercedes E-Klasse wordt in de zomer van 2023 gelanceerd.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten