Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Kia Sorento krijgt facelift

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-07-2023

Een midlifefacelift zal de Kia Sorento beter doen passen bij de nieuwe huisstijl van het merk, terwijl de compacte SUV ook een paar technologische updates krijgt.

In tegenstelling tot zijn technische neef, de Hyundai Santa Fe, waarvan zopas een nieuwe generatie werd onthuld die een radicaal andere look meebrengt, houdt de vierde generatie van de Kia Sorento het bij een cosmetische en technologische midlifefacelift. Die omvat een hertekende voor- en achterpartij om de Sorento uiterlijk dichter te doen aansluiten bij de recentste modellen van het merk, waaronder de Kia EV9, of de eveneens gefacelifte kleine stadsauto Kia Picanto. Op technologisch vlak zijn de veranderingen beperkt.

2024 Kia Sorento Facelift

Nieuw gezicht

Het belangrijkste verschil met pré-faceliftversie betreft de neus, meer bepaald de T-vormige koplampen die doen denken aan die van de grote elektrische SUV Kia EV9. Deze omlijsten een vergrote grille zonder merklogo – dat is naar de motorkap verhuisd. Het onderste deel van de bumper is opnieuw ontworpen, met een bredere luchtinlaat die wordt benadrukt door een zilverkleurige beschermingsplaat. De mistlampen zijn geïntegreerd in de onderste luchtinlaat, terwijl de luchtinlaten aan de zijkant, ontworpen om een luchtgordijn rond de wielkasten te creëren, iets groter worden.

Terwijl het profiel ongewijzigd blijft, afgezien van de nieuwe wielen, ondergaat de achterkant subtiele wijzigingen. De twee ‘blokken’ aan weerszijden zijn nu aan de bovenkant met elkaar verbonden en vormen een half T-vormige lichtsignatuur. De spoiler boven aan de achterklep is lichtjes gewijzigd, terwijl de achteruitrijlichten en mistlampen nu geïntegreerd zijn in de diffusor/beschermplaat, die eveneens in het zilver is uitgevoerd.

2024 Kia Sorento Facelift

Meer hightech interieur

Naast de nieuwe kleuren – Interstellar Grey, Volcanic S, Brown en Cityscape Green – hebben de belangrijkste wijzigingen binnenin betrekking op het dashboard, dat is voorzien van een groter, tweedelig scherm uit één stuk. Hierdoor maken de twee centrale verticale ventilatieopeningen plaats voor twee kleine horizontale roosters net boven de module die onder andere de bediening van de airconditioning groepeert via capacitieve knoppen die lijken op die in de Kia EV6 of de Kia Sportage. Maar de technologische inhoud wordt ook versterkt door een vingerafdrukauthenticatiesysteem dat al te vinden is in andere modellen van de Hyundai-groep.

2024 Kia Sorento Facelift

Voor nieuwe technische specificaties – motoraanbod, enzovoort – moeten we wachten op het volledige persbericht half augustus, maar het is zeer waarschijnlijk dat de PHEV-versie behouden zal blijven.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten