Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Cupra: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 08-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Cupra

Hoe meer we over Cupra horen, des te stiller het wordt rond Seat. De Spaanse Volkswagen-tak gaat echt resoluut voor het nieuwe merk, dat dan ook een van de snelst groeiende spelers in Europa is… Op het hoofdkwartier van de autogroep is duidelijk ‘berekend’ dat Cupra’s toch wel wat gewaagde strategie rond zowel premium als sportieve allures veel meer commercieel potentieel heeft dan het in stand houden van Seat. In 2023 werden geen nieuwe Cupra-modellen gelanceerd, maar voor de volgende maanden en jaren is er wel heel wat op komst.

CUPRA IS EEN VAN DE SNELST GROEIENDE SPELERS IN EUROPA.

2024 Cupra Tavascan

Grote ambities

Aan ambities is er duidelijk geen gebrek. In 2024 mogen we na de facelifts van de Leon en de Formentor van Cupra ook de Tavascan en de Terramar verwachten. De eerste is een puur elektrische SUV met wat coupéachtige lijnen, de tweede komt er wel nog met een klassieke benzinemotor én als PHEV. Evengoed al bevestigd, zij het dan pas voor 2025, is de lancering van een nog wat compactere Raval. Dat wordt een cross-over voor de stad, zeg maar een extra variant van de als conceptcar voorgestelde ID.2 van moederhuis Volkswagen. Afwachten nog of de DarkRebel-concept, een elektrische sportwagen met echt wel bangelijke looks, ooit ook in productie gaat.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten