Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Hyundai: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Hyundai

Qua nieuws was 2023 een vrij rustig jaar voor Hyundai, al lanceerde de Zuid-Koreaanse reus wel een nieuwe Kona. Die ooit vooral als stads-SUV bedoelde auto kreeg een nieuw koetswerk en dito interieur, en werd tegelijk wat groter en ruimer. Je moet voortaan dan ook eerder van een compacte dan van een kleine SUV spreken. De dieselmotor verdween uit de catalogus van deze hip ogende tweede generatie, die wel nog altijd keuze biedt uit verschillende benzinemotoren en een zelfopladende hybride. Hyundai richt de spots echter vooral op de elektrische Kona, met keuze uit twee motoren en batterijen. De strafste van de twee pronkt met een WLTP-rijbereik van een dikke 500 kilometer.

VAN DE IONIQ 5 KOMT ER DIT JAAR EEN BEST WEL SPECTACULAIRE N-VERSIE MET 650 PK.

2023 Hyundai Kona Hybrid

Druk jaar

Voor dit jaar staat er veel meer op de planning. Zo wordt ons om te beginnen een opfrissing van de populaire Tucson beloofd. Zo’n facelift is ook gepland voor de kleine cross-over Bayon en voor de bij ons wat vergeten i30. Van de Ioniq 5 komt er een best wel spectaculaire N-versie met 650 pk, terwijl Hyundai’s elektrische subgamma eveneens wordt uitgebreid met een Ioniq 7 met… zeven zitplaatsen. Zowat tegelijk zal de evengoed volledig nieuwe Santa Fe worden gelanceerd. Die grote SUV komt er als HEV en PHEV.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten