Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Renault: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 22-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Renault

Voor Renault was 2023 een heel druk jaar, met de lancering van de Austral en de nieuwe Espace en de facelifts van de Arkana en van de ook in België nog altijd heel populaire Clio. Het zijn allemaal modellen met klassieke aandrijvingsvormen, als je daar de hybride E-Tech-technologie al mag bijrekenen.

Ondertussen kregen we ook al de gloednieuwe Scénic te zien, die enkel nog voor een volledig elektrische aandrijving is ontworpen. Het is trouwens ook niet langer een monovolume, wel een anno 2024 veel hippere cross-over. Voor de variant met de grootste batterij (87 kWh) belooft Renault een rijbereik van een dikke 600 kilometer.

2024 Renault 5 E-Tech

Elektrische R5

Dit jaar komt het ambitieuze Renaulution-plan pas écht op kruissnelheid. Na de nieuwe Scénic verwachten we ook de grote coupé-SUV Rafale en een zowel vanbuiten als vanbinnen grondig vernieuwde Captur, maar 2024 wordt bovenal ook het jaar van de langverwachte – en elektrische – hergeboorte van de R5.

2024 WORDT HET JAAR VAN DE LANGVERWACHTE HERGEBOORTE VAN DE R5.

Er zijn daarnaast ook geruchten over nog een extra hybride model met iets kleinere afmetingen dan de Austral, maar dat moet Renault wel nog officieel bevestigen. Wél al helemaal zeker is dat er ook een nieuwe (en elektrische) Twingo is de maak is. De lancering daarvan staat wel pas op de planning voor 2026.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten