Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Toyota: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 24-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Toyota

Toyota is opnieuw een van de succesverhalen van de Belgische markt. Het is bij ons andermaal en met grote voorsprong de populairste Aziatische autobouwer – met dank aan onder meer de Yaris Cross, want dat bleek vorig jaar de bestseller uit het gamma. Het Japanse merk was in 2023 vaak in het nieuws. Het bracht een opgewaardeerde Corolla, lanceerde een nieuwe Prius en opende de orderboeken voor de in Zaventem ontwikkelde C-HR. Ondertussen werden opnieuw grote successen in de autosport geboekt, met tal van overwinningen en titels in het uithoudingsracen, het WRC en de Dakar. 2023 Toyota FT-5s concept. Die laatste conceptcar lijkt de voorbode van een (elektrische) terugkeer van de MR2.

TOYOTA IS IN BELGIË ANDERMAAL DE GROOTSTE AZIATISCHE AUTOBOUWER.

 

Compacte EV

Toyota gaat in 2024 op zijn elan verder. Er komen krachtigere versies van de Yaris en Yaris Cross, er staat een nieuwe Land Cruiser op de planning en de Urban SUV Concept evolueert tot een productiemodel: een elektrisch aangedreven SUV voor het B-segment met (wellicht) de naam bZ2X. Toyota is daarmee aan een echte inhaalbeweging begonnen: tussen nu en 2026 wil de tot voor kort vooral in hybride technologie investerende autoreus nog zes EV’s uitbrengen. Daar zal zeker ook een productieversie bij zijn van de voorlopig enkel als conceptcar getoonde en bijzonder fraaie Sport Crossover.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten