Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda Epiq wordt elektrische SUV met prijskaartje van 25.000 euro

Geschreven door Klaas Janssens op 15-03-2024

In 2025 vervoegt de Skoda Epiq het elektrische gamma van de Tsjechische VW-dochter. Het gaat om een compacte SUV met een prijskaartje van ongeveer 25.000 euro.

Officieel gaat het nog om een conceptcar, maar de definitieve versie van de Skoda Epiq zal sterk op deze designstudie gelijken. De productieversie wordt in de loop van 2025 verwacht, zal in Spanje van de band rollen (Pamplona) en neemt de gedaante aan van een 4,1 meter lange SUV met een 100% elektrische aandrijving.

2025 Skoda Epiq

De Skoda Epiq wordt de Tsjechische tegenhanger van de Cupra Raval en VW ID.2, die eveneens bouwen op de MEB Entry-architectuur die de Volkswagen ontwikkelt voor de compactere EV-modellen van de groep. 

Rijbereik

Op de technische gegevens wil Skoda nog niet al te diep ingaan, de Tsjechische Volkswagen-dochter wil enkel kwijt dat het elektrische rijbereik van de Epiq rond de 400 kilometer zal schommlen. En dat het koffervolume 490 liter zal bedragen. Verder focussen ze vooral op de nieuwe designtaal voor zowel het koetswerk als het interieur van de nieuwe Skoda Epiq, die Modern Solid genoemd wordt.

2025 Skoda Epiq SUV

Opgepast: verwar deze Skoda Epiq niet met de nieuwe Elroq, die nog in 2024 aan het portfolio toegevoegd zal worden. Zoals je dat ook ziet bij de Enyaq reserveert Skoda de combinatie van de startletter E met een Q op het einde voor zijn elektrische auto's.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten