Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: Compact Medium

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie Compact Medium is de Peugeot 308.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "Compact Medium"

  • Mazda 3
  • Peugeot 308
  • Seat Leon
  • Toyota Corolla
  • Volkswagen Golf

De winnaar van de Best Car Award 2021: Peugeot 308

De nieuwe Peugeot 308 is nog maar net op de markt en voert nu al onze verkiezing aan in een felbevochten categorie, waar de concurrentie bikkelhard is. Het moet gezegd dat de 308 vanaf het begin een schot in de roos was en zowel onze eigen journalisten als het publiek verleidde, dat er 25,7 procent van zijn stemmen aan gaf, net iets meer dan aan de Golf (25,4 procent). De andere volgen op gepaste afstand.

De 308 dankt dit succes aan zijn rigoureuze productiekwaliteit, zijn originele interieurindeling (met een klein, laag opgesteld stuurtje) die blijkbaar meer aanspreekt dan afstoot, en een zeer uitgebreid motoraanbod, waaronder twee 100 procent fiscaal aftrekbare plug-inhybrides, met een gecombineerd vermogen van 180 of 225 pk en een elektrische actieradius van ongeveer 60 kilometer.

Deze nieuwe 308 is ook onmiddellijk beschikbaar als vijfdeursberline en als break met een ruime kofferruimte. De 308 schittert ook door zijn wegligging die zowel nauwkeurig als comfortabel is, een evenwicht dat niet altijd gemakkelijk te vinden is, maar Peugeot is erin geslaagd.

Op de tweede plaats: Volkswagen Golf

De referentie, en zelfs al tientallen jaren lang de bestverkochte auto in Europa, verliest zijn eerste plek van vorig jaar en wordt in de verkooplijsten zelfs ingehaald door de Dacia Sandero. Het einde van een cyclus? Dat zou wat voortvarend zijn, want de VW Golf blijft een monument van homogeniteit en ernst, ook al is de fabricagekwaliteit niet meer zo opmerkelijk als bij de vorige generaties

Onze redactie heeft hem op de derde plaats gezet, de externe deskundigen op de eerste en het publiek op de tweede. Die uiteenlopende resultaten hebben hem ongetwijfeld de gouden medaille gekost, net achter de 308.

Op de derde plaats: Seat Leon

Vreemd genoeg viel de Seat Leon niet in de smaak bij onze publieksjury, die hem op de vijfde plek plaatste, met 16,7 procent van de stemmen, vrij ver achter de Corolla (18,9 procent). Nochtans is de Leon is een kloon van de VW Golf, met een iets aantrekkelijkere stijl en iets scherpere prijzen.

Dat hij op de derde trede van het podium belandt, is te danken aan de stemmen van onze redacties en onze deskundigen, die hem allebei op de tweede plaats hebben gezet. Merk op dat er een CNG-versie bestaat, net als twee plug-inhybrides (204 en 245 pk) die 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten