Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: Compact SUV's

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie Compact SUV's is de Hyundai Tucson.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "Compact SUV's"

  • Dacia Duster
  • Hyundai Tucson
  • Jeep Compass
  • Mazda CX-30
  • Peugeot 3008

De winnaar van de Best Car Award 2021: Hyundai Tucson

De nieuwe Hyundai Tucson maakt voor het eerst zijn opwachting in onze Best Car Awards, maar gaat meteen aan de haal met een duidelijke overwinning. Het moet gezegd dat hij erg vernieuwend voor de dag komt door zijn expressieve stijl, met een radiatorrooster dat we nergens anders zien, en gespierde contouren met goed gemarkeerde wielkasten.

Bovendien biedt de Hyundai Tuscon binnen een koetswerklengte van 4,50 meter aardig veel ruimte en een doordacht interieur, dat we alleen een licht gebrek aan opbergplek kunnen aanwrijven.

De Hyundai Tucson is de favoriete SUV voor zowel onze journalisten als onze experts, terwijl hij voor het publiek alleen wordt verslagen door de Peugeot 3008, die 26,2 procent van de stemmen kreeg, tegenover 24,1 procent voor de Koreaan. 

Op de tweede plaats: Peugeot 3008

Dit is de publiekslieveling, hetgeen wordt bevestigd door zijn verkoopcijfers, die er een bestseller van maken. In feite eindigt hij vlak na de Hyundai Tucson, die door het publiek op de tweede plaats wordt gezet. Het moet gezegd dat de Peugeot 3008 een vaste waarde is, met een sterke stijl en een weggedrag dat je bijna doet vergeten dat je in een SUV zit.

En de lay-out van zijn i-Cockpit-dashboard schrikt blijkbaar niet veel mensen af bij het maken van hun keuze. Ook de Peugeot 3008 biedt naast conventionele verbrandingsmotoren twee plug-inhybrides, met respectievelijk 225 of 300 pk.

Op de derde plaats: Mazda CX-30

Net als vorig jaar eindigt de SUV van Mazda met de bronzen medaille, wat al een prestatie is voor een merk dat in de regel niet ‘top of mind’ is bij autokopers. Mazda is echter een merk dat de moeite waard is om te ontdekken. Maar de afwezigheid van dieselmotoren voor particuliere klanten en van hybrideversies voor professionals remt ongetwijfeld de verkoop van de CX-30 af.

En dat is jammer, want voor wie kan leven met zijn twee SkyActiv-G- of SkyActiv-X-motoren met 122 of 180 pk, houdt de Mazda CX-30 enkele leuke verrassingen achter de hand op het vlak van kwaliteitsindruk, weggedrag, enzovoort.

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten