Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: Small SUV's

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie Small SUV's is de Ford Puma.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "Small SUV's"

  • Ford Puma
  • Opel Mokka
  • Peugeot 2008
  • Renault Captur
  • Skoda Kamiq

De winnaar van de Best Car Award 2021: Ford Puma

Wat een populaire jongen, die Ford Puma. Vorig jaar won hij al zijn categorie en nu is hij opnieuw verkozen tot nummer één, en dat door alle drie onze stemmers: zowel onze interne journalisten als onze externe specialisten en het publiek!

Het moet gezegd dat de Ford Puma een goede synthese bereikt tussen een competitieve vanafprijs, een uiterlijk dat ook als basis zal dienen voor de auto die volgend jaar aan het Wereldkampioenschap Rally zal deelnemen (en dat blijkbaar bevalt) en een praktische en intelligente interieurindeling (met in het bijzonder de plastic box in de koffer die je kunt schoonspuiten).

De Ford Puma beschikt tevens over relevante en zuinige motoren, en een weggedrag dat in de smaak zal vallen bij wie bijvoorbeeld om familiale redenen van de Fiesta naar de Puma moet overstappen. 

Op de tweede plaats: Peugeot 2008

Hoewel de Ford Puma de winnaar is, voelt hij toch de adem van de Peugeot 2008 in zijn nek, want de kloof neemt af en wordt erg klein. De Franse SUV bereikt unanimiteit, want onze drie soorten stemmers verkiezen hem telkens als tweede. Vooral het publiek, dat hem zéér, zéér dicht achter de Ford plaatst, weet hij te bekoren.

De Peugeot 2008 kan ook prat gaan op een sterke uitstraling en een degelijk weggedrag, twee zaken waarover iedereen het eens is. Hij biedt voor zijn lengte van 4,31 meter ook een zeer goede binnenruimte en heeft overtuigende benzine- en dieselmotoren (110 of 130 pk). Bovendien bestaat er ook een volledig elektrische versie van.

Op de derde plaats: Renault Captur

De Renault Captur had op een betere klassering kunnen hopen als het publiek hem gunstiger gezind was. Met 14,4 procent van de stemmen eindigt hij als vijfde achter het duo Puma en 2008, de Kamiq (derde) en de Mokka (vierde). Is dat het resultaat van een lijn die niet veel verschilt van die van de vorige generatie?

De Renault Captur 2021 is echter wel volledig nieuw, heeft een mooie evolutie doorgemaakt op het vlak van kwaliteitsindruk, is beschikbaar op LPG, als plug-inhybride en binnenkort als 'zelfopladende' hybride. Kortom, hij heeft vele kwaliteiten, maar die worden wellicht niet allemaal opgemerkt.

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten